Interior Refurbishment of APU Office, Kwun Tong
APU观塘办公室室内设计及建造

Location 位置: Kwun Tong, HK 香港观塘    Type 类型: Commercial 商业用途    Date 日期: 2014

There was just a little fine tuning required to create an open, functional office to APU - the walls were removed to create a larger space visually. The first stage of the interior refurbishment was to remove the walls and replaced by the glass partition. The glass partition help bring in more light to every corner of the working area. Apart from the space rearrangement, designer employed the natural wood pattern for the cabinet, shelves, and floor. Showing the lines of plywood shelves can largely enhance the layering for the materials. 
Conference room is separated with glass sliding doors. The sliding door can keep open when free. You can also lock it up while the conference room is in used. In addition to the basic lighting function, chandelier is employed to embellish the conference room. With the plain white wall, it can also be used as projection screen. Moreover, the designer used a special texture material - gray plastic carpet for toilet walls, in which to highlight how APU concerned about the use of materials.

办公空间面积过千呎,但美中不足之前就是原先的格局不够开扬。所以设计师先打通了所有间隔墙,作为翻新工程的第一步。营运总监办公窒,会议室及工作室的房间,以落地玻璃分隔,不但可有助引入阳光,让窗外的光线更能透进公司的每个角落,更可加强空间感。除空间规划外,设计师也注重选料取材。所有的储物柜,夹木层板,及地板均为素雅木调。其中夹木层板的侧身显示了夹木的线条,比使用普通胶板更能带出物料的层次感。会议室以玻璃趟门做分隔,平时可以开趟出来。用的时候又可以关起来。除了基本照明外,会议室亦以吊灯点缀,素白墙身简单,亦可用作投影。洗手间方面,设计师运用了灰色胶地毡作墙身,质感特别,亦突显APU运用物料的心思。
Back to Top