Residential Complex Design, Brunei
文莱独立住宅會所设计项目

Location 位置: Kianggeh, Brunei 文莱斯里巴卡旺市   |   Type 类型: Residential 住宅用途    Date 日期: 2013

The residential complex development consisted of clubhouse, master villa, children houses and guest houses, with a design theme ‘residential that money cannot buy’.  APU, therefore, designed a green, comfortable and warm residential complex for the client.
Club House was designed with simple space planning. The rooftop was designed with green floor finish and an infinity pool which also function environmental friendly cooling effects.
Master Villa being one of the largest houses among the complex was designed with a welcoming entrance. In order to utilize the enjoyment of the nearby natural environment, APU designed a large outdoor infinity pool. The master room and other rooms were also well designed with sufficient space to maintain privacy.
Children House was featured with an atrium which created a public green space for children. The houses accommodation was design based on the surrounding terrain and was harmonly connected with the environment.
Guest House was designed as a staggered house. Not only did it help utilize the space even better, but also created a very unique appearance in the complex.
APU为文莱斯里巴卡旺市一个独立住宅总体规划项目提供空间设计。 发展项目包括会所,主人独立屋,孩子独立住宅和客人住宅。” 设计无法用金钱来衡量” 是客户提出的設計主題,因此APU在設計上特別重視綠色、舒適及温馨原素。
会所设计简洁舒适, 屋顶設計為绿色及舖上人造草皮,天台的泳池除了供休憩用,還有助冷却内部空间,幫助會所自然恒温。
主人独立屋入口设计開揚,營造迎接大自然的感覺。為讓住戶享週邊的大自然環境,APU在山坡侧設計了中型的无边际设计的泳池。 在主卧室与其他卧室隔离上,APU更細心考慮到客户的隐私空间。
孩子独立住宅主要特点是内部開揚的庭院,庭院打通所有楼层,形成私人的公共绿色空间,供孩子玩樂。孩子独立住宅的每层住宿都是根据周围的地形设计,与周围的地形和谐适应。
客人独立住宅设计舒适实用,卧室采用错层设计,更有效善用空間,設計亦非常獨特。
Back to Top